Om Kravallapa
Kravallapa grundades 2014 av mig, Hanna Svensson, och är resultatet av en karriär som tog ett oväntat tvärt kast. (Jag får ofta frågor om företagsnamnet och är du också nyfiken på historien bakom det så kan du läsa den här.)
Saker och ting ställdes på sin spets när värderingar kring de stora frågorna i bolaget jag var anställd på gick isär. Jag hade ärligt talat inte ens funderat på att bli egenföretagare tidigare, men efter ett par slitsamma år kändes det som en strålande idé att vara sin egen chef och att varje investerad sekund gav direkt avkastning till mig själv. Ett beslut som jag aldrig har ångrat.
Med en hjärna som ständigt går på högvarv dyker det ständigt upp nya idéer. Så strax efter jag startat Kravallapa grundade jag ytterligare ett bolag tillsammans med några tidigare kolleger. Jag såg en möjlighet som inte skulle komma tillbaka och valde att ta chansen. Under 2 år byggde vi upp ett specialistkonsultbolag inom e-handel som blev en riktig framgångssaga.
Kravallapa levde vidare parallellt och i samband med att jag blev mamma 2016 och flyttade till Ekelunda gård, där jag bor idag, tog jag beslutet att kliva av karriären och ekorrhjulet för gott och återigen bli soloföretagare på heltid.
Fokus var då främst coaching av chefer och ledare med inriktning på självledarskap.
På senare tid har jag valt att fokusera helt och hållet på business coaching och jag hjälper dagligen drivna företagare att hitta sin rätta väg och modet att följa den. Självledarskapet är fortfarande centralt eftersom jag är övertygad om att hållbart och lönsamt företagande kräver ett välfungerande självledarskap.
Den gemensamma faktorn för mitt arbete oavsett fokusområde: Jag genomför alla uppgifter med ett brinnande och genuint engagemang med mycket hjärta. Det är din utveckling och framgång som är mitt fokus!
Vill du veta mer om min yrkesmässiga erfarenhet och bakgrund?
Fullständig information om anställningar, utbildningar och certifieringar finner du på Linkedin.
Vem är Hanna?
Jag är prestationsprinsessan som vaknade upp och insåg att livet var mer än att vara duktig flicka.
Ända sedan jag var liten har jag haft enorma krav på mig själv. Ett enda litet fel på matteprovet vid ett enda tillfälle och mitt liv rasade samman. Som tur var har jag också begåvats med envishet och en vilja av stål som hjälpt mig att aldrig ge upp utan att alltid fortsätta mot målet oavsett vad som händer på vägen. Egenskaper som förstås har hjälpt mig mycket både i livet och i karriären, men som också gjort att jag drivit mig onödigt hårt i många avseenden.
Kring 2010 mötte jag en del tuffa utmaningar som fick mig att påbörja förändringen mot ett mer hållbart liv. Jag gick i olika former av terapi för att kartlägga de livsmönster som jag ville bli fri ifrån och jag fördjupade mig i psykologi och beteendevetenskap. Jag läste mycket under den perioden och en bok som verkligen förändrade hur jag såg på livet och mig själv var Brené Browns ”Mod att vara sårbar”.
Idag har jag en mycket bättre balans i mitt liv och jag jobbar för att leva istället för att leva för att jobba. Förvisso tycker jag att mitt jobb är något av det roligaste jag vet. Men jag är inte längre beroende av att prestera och vara duktig för att känna mig värdefull och att duga till. Det är vad jag kallar frihet på riktigt.
Djur och natur har alltid varit väldigt viktigt för mig. Jag red under hela min uppväxt och drömde om att få ha en egen hund. Någon hund blev det dock inte under uppväxten. Å andra sidan har jag med råge kompenserat det sedan dess. För tillfället har vi tre hundar som bor här hos oss på Ekelunda gård där jag bor med min sambo Mattias och vår son Gustav. Utöver det har vi alldeles för många höns, en katt, en hyfsad flock med gotlandsfår och sedan 2019 även islandshästar till min stora förtjusning.
Varifrån kommer ordet Kravallapa?
Inspirationen till bolagsnamnet infann sig under en utbildning i Coachande Ledarskap som hölls av Kjell Enhager.
Kjell berättade om ett välkänt forskningsprojekt där det samlades 20 apor i ett rum försett med en trappa, bred nog för endast en apa i taget.
Längst upp för trappan låg det bananer. När en apa tog en banan sprutades det kallt vatten över de andra aporna.
Efter ett tag lärde sig sambandet mellan det kalla vattnet och bananerna, varpå de började hindra varandra från att ta bananer.
Forskarna bytte sedan ut en apa i taget och varje ny apa försökte förstås ta en banan, men eftersom den blev hindrad av de andra insåg den snart att det inte var någon idé.
Till slut var alla aporna i rummet utbytta och alla visste att de inte skulle gå uppför trappan och ta bananer, men ingen hade någon aning om varför.
En Kravallapa ser möjligheter istället för hinder och har modet att ifrågasätta valda sanningar och normer som påverkar och begränsar oss.