fbpx

Vadå självledarskap?

Publicerat utav

Du har säkert hört ordet självledarskap. Jag pratar själv om det ofta och när jag ser mig omkring i mina sociala kanaler så märker jag att många andra gör det också. Men vad är egentligen självledarskap? Vad handlar det om? Och vem har egentligen nytta av det? Med den här artikeln tänkte jag försöka räta ut några av dessa frågetecken. Eller i alla fall ge min syn på det hela.

I min värld handlar självledarskap om konsten att leda sig själv. Att du har koll på vad som är viktigt på riktigt för att hålla riktningen i ditt liv. Att du vet vad just du behöver för att leverera på topp och hur du laddar dina batterier på bästa sätt. Att du känner till dina styrkor och svagheter så att du vet när det är rätt att utmana dig själv och när istället ska be någon annan om hjälp. Att du har förmågan att lyfta dig själv när det känns motigt och att ge dig själv en mental high five för att fira dina framgångar.

Låter det utmanande? Det är det också. Att vara ledare är en utmaning för de allra flesta och att leda sig själv är ännu tuffare. Det finns ju liksom ingen annan att skylla ifrån sig på. Allting handlar ju om dig själv. Men övning ger färdighet och efterhand som du stärker ditt självledarskap kommer du att uppleva mer harmoni och tillfredställelse både på jobbet och i livet.

Min erfarenhet är att speciellt du som är egenföretagare eller jobbar som ledare under särskilt krävande förhållanden har stor nytta av att träna ditt självledarskap. Det kommer framför allt att hjälpa dig att bli bättre på att prioritera och sätta gränser. Och öka din förmåga att hantera negativa eller oförutsedda händelser på jobbet eller i livet.

För dig som vill komma igång med att träna ditt självledarskap redan idag har jag valt ut 3 av mina favoritövningar från min blogg:

  1. Födelsdagstalet 
  2. Talangjakt
  3. Med andras glasögon

Om du gillade övningarna och vill har mer gratis inspiration och information från mig framöver så vill jag tipsa om att prenumera på mitt nyhetsbrev (maila hanna@kravallapa.se  om du vill vara med) eller att följa mig på instagram (@kravallapa).

Kategori: , , , ,