fbpx

Vad ska du tjäna pengar på?

Publicerat utav

Jag har rullat igång två av tre mentorskap som kommer att rulla över hela 2020. Båda i regi av Nyföretagarcentrum. Det tredje är under Almis flagg.

Hittills har det varit en fullträff. Jag har träffat två fantastiskt härliga och inspirerande kvinnor som bubblar över av idéer och tankar och det ska bli roligt att följa deras företagsresor. Jag kommer garanterat lära mig massor på vägen i rollen som mentor.

Men det som blir tydligt för mig är att det är så lätt att fastna i att spåna kring nya idéer, pilla med hemsidan och kanske nya visitkort, uppdatera alla sociala kanaler och sitta timmar i kaffe-drickarmöten och mitt i detta glömma bort den viktigaste frågan av de alla.

Hur ska du tjäna pengar i ditt företag?

För handen på hjärtat. Det går inte att leva på drömmar och idéer. De betalar inte dina räkningar. De sätter inte maten på bordet.

Så om din situation innebär att du ska försörja dig på ditt företag måste du i allra första hand fundera igenom hur du ska få in pengar på kontot under tiden som du bygger din dröm. Du kanske kan ta ett deltidsjobb eller frilansa inom något expertområde du har? Det kanske inte är exakt precis vad du tänkte dig som egenföretagare men det kanske är det som ger dig lugn och ro så att du kan tänka klart kring allt det där andra roliga och bubbliga nya som du så gärna vill satsa på?

Du behöver också fundera på hur stor eller liten den summan är som du drar in varje månad för att fixa din vardagsförsörjning. Du vill ju vara säker på att du har både tid och energi över att satsa på det nya. Kanske måste du välja bort något här i din levnadsstandard. Det kanske inte är läge att åka till Bali på semester två gånger om året samtidigt som du bygger upp ett företag från grunden. Eller så är det precis vad du ska göra. Huvudsaken är att du har en plan och att du har tänkt igenom hur ditt bästa upplägg ser ut. Det som är rätt för mig kanske inte alls funkar för dig då bry dig inte så mycket om vad alla andra gör.

Självklarheter? Ja, det är ju främst sunt förnuft men ibland ligger det svåra i det enkla.

Du som är soloföretagare. Hur har du gjort för att fixa försörjningen i uppstarten?

Vill du ha hjälp med bygga ett hållbart företag som du faktiskt kan leva på och samtidigt hinna med att ha ett liv? Varmt välkommen att höra av dig så skräddarsyr vi ett paket som passar både din plånbok och dina behov. 

Kategori: , ,