fbpx

Vad säger du till dig själv?

Publicerat utav

Kravallapan har varit på kurs igen och som vanligt efter några dagar med Magnus Kull och Kjell Enhager kommer jag hem fylld av inspiration och massa nya idéer och reflektioner. Fokus på den här modulen, som är den sista inom ramarna för min NLP-utbildning, var att driva och hantera förändring. Ett ämne som jag håller väldigt kärt.

Den främsta lärdomen jag har med mig den här gången är en övning som gjorde det tydligt för mig hur jag gör när jag ibland sätter käppar i hjulen för mig själv. Jag vet inte i vilka situationer du sätter käppar i ditt eget hjul, men du har säkert någon gång varit peppad att visa vad du kan och känt att det är nu det gäller för att sedan fullständigt tappa bort det. Och har du inte det så har du känner du garanterat någon som är allt annat än bäst när det gäller. På samma sätt har du kanske känt någon gång att allting bara går din väg och allt känns enkelt och lätt.

En av NLPs grundpelare är helhetsmodellen, dvs att tanke, kropp och känsla hänger ihop. Utifrån det perspektivet är vårt tillstånd helt avgörande för vårt resultat. Genom att bli medveten om vad det är du tänker, känner och gör när du lyckas kan du träna på att kopiera det mönstret i situationer där du är mindre lyckosam.

Under den här övningen som vi gjorde på kursen blev det väldigt tydligt för mig att min inre monolog är väldigt kritisk och negativ i situationer där jag är osäker, samt att jag nästan helt slutar att andas. Genom att medvetet andas lugnt och djupt samt att aktivt tänka vänliga och positiva tankar blev mina resultat avsevärt bättre på bara några minuter.

Hur gör du när du blir osäker? Vad är det du säger till dig själv? Du kanske har helt andra käppar att sticka i hjulet än vad jag har, men det kan vara lite kul att vara nyfiken på vilka dessa är. Och vill du veta mer om övningen vi gjorde så är du självklart välkommen att kontakta mig om det.

Kategori: , ,