Omgiven av idioter

IMG_4499

Jag tror att vi alla någon gång har känt oss omgivna av idioter. Du vet, känslan när du själv tycker att du varit kristallklar men ingen tycks ha förstått vad du egentligen menade. Eller när du på ett möte inte alls förstår hur de andra resonerar kring det mest uppenbara. Jag har personligen ett oerhört stort intresse i att förstå människor och varför personer i min omgivning gör som det gör. Genom att ha ett öppet sinne för att alla är olika och genom att lära mig mer om dessa olikheter kan jag anpassa mitt eget bemötande och på så sätt bli mer framgångsrik i mina relationer på jobbet och i privatlivet. Kommunikation är en viktig del i detta pussel, särskilt eftersom dålig kommunikation är en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vår vardag.

Thomas Erikson, beteendevetare och kommunikationsspecialist, har skrivit en mycket läsvärd bok ”Omgiven av idioter – hur man förstår de som inte går att förstå”. Jag snubblade över den av en slump och givet den situation jag befann mig i just då var det självklart att den fick följa med hem från bokhandeln. Frustrationen var på topp och kommunikationen på jobbet fungerande inte alls kändes det som. Boken beskriver skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar och hur du hanterar dem på ett mycket enkelt och träffsäkert sätt. Jag fick flera aha-upplevelser och kunde sortera min egen situation med hjälp av boken och det hjälpte mig personligen att reda ut ett ganska trasslig knut som jag hade fastnat i. Som en ren bonus bjöd boken mig även på en rad glada skratt. Det var vid flera tillfällen som jag skrattade rakt ut eftersom igenkänningsfaktorn för mig var så väldigt hög!

Betyg: 4 kravallapor av 5 möjliga

Hanna Svensson

Jag är prestationsprinsessan som vaknade upp och insåg att livet var mer än att vara duktig flicka. För tillfället har vi tre hundar som bor här hos oss på Ekelunda gård där jag bor med min sambo och vår son Gustav. Utöver det har vi alldeles för många höns, en hyfsad flock med gotlandsfår och sedan sommaren 2019 även två islandshästar till min stora förtjusning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp

Gamechanger

Inte som andra online-program för företagare.
Nu spränger vi taket?

Prenumerera på nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter, få exklusiva erbjudanden och mer.

Gamechanger #5

Strax före semestern avslutade jag Gamechanger som var ett individuellt

Business Coaching

Som business coach hjälper jag företagare genom att inspirera, stötta och utmana. Tillsammans ser vi till att du når mesta möjliga resultat med minsta möjliga ansträngning så att du som företagare även får utrymme att leva.

Prenumerera på nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter, få exklusiva erbjudanden och mer.