Ledarskapets tre ben

Det är vår i luften och för många organisationer betyder det att det är dags för årets medarbetarsamtal. Det här året är jag min egen chef och har ingen personal, så för mig den biten ganska enkelt överstökad i år. Det var lite mastigare förra året då jag hade ett femtiotal medarbetarsamtal att beta av. Det låter ju helt galet kanske du tänker då. Och ja, det var det men det hade sina skäl.

Inte sällan dyker det under medarbetarsamtalet upp personer som vill bli projektledare eller chefer. De känner sig redo att ta nästa steg i sin karriär och är nyfikna på att prova vingarna inom ledarskap. I många fall är det en självklar utveckling, men långt ifrån alla är lämpade för en sådan roll. Jag har vid flera tillfällen upplevt det som utmanande att redogöra för min bedömning då en person inte anses vara lämpligt ledarmaterial eller vid återkoppling till ledare som av någon anledning inte levt upp till förväntningarna. Jag har ofta känt mig lite som elefanten som trampar runt i ett glashus. På förra veckans utbildning fick jag lära mig att ett framgångsrikt ledarskap vilar på tre ben: kompetens, empati och självinsikt.

För mig var det befriande att få ord på min egen erfarenhet. Kompetens är något du kan läsa dig till i teoriboken, medan empati och självinsikt måste praktiseras och endast till viss del går att lära in. Att kunna föra ett resonemang kring dessa tre områden istället för att hänvisa till min personliga bedömning, erfarenhet och intuition hade underlättat mina medarbetarsamtal avsevärt. Dialogen hade blivit mer konstruktiv och jag hade förhoppningsvis blivit tydligare i mitt budskap.

Var ligger styrkan i ditt ledarskap? Vilken del behöver du arbeta vidare på?

Just nu erbjuder jag 25% rabatt till alla som bokar in coaching med mig innan 1-april. Vi kanske ska gräva djupare i frågorna ovan? Eller titta på något helt annat. Du väljer ämnet.

Hanna Svensson

Jag är prestationsprinsessan som vaknade upp och insåg att livet var mer än att vara duktig flicka. För tillfället har vi tre hundar som bor här hos oss på Ekelunda gård där jag bor med min sambo och vår son Gustav. Utöver det har vi alldeles för många höns, en hyfsad flock med gotlandsfår och sedan sommaren 2019 även två islandshästar till min stora förtjusning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp

Gamechanger

Inte som andra online-program för företagare.
Nu spränger vi taket?

Prenumerera på nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter, få exklusiva erbjudanden och mer.

Gamechanger #5

Strax före semestern avslutade jag Gamechanger som var ett individuellt

Business Coaching

Som business coach hjälper jag företagare genom att inspirera, stötta och utmana. Tillsammans ser vi till att du når mesta möjliga resultat med minsta möjliga ansträngning så att du som företagare även får utrymme att leva.

Prenumerera på nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter, få exklusiva erbjudanden och mer.