fbpx

INLPTA Certified Business Practitioner

Publicerat utav

Jag har aldrig varit särskilt fascinerad eller imponerad av långa titlar. De säger mig inte så mycket och jag har alltid haft ett större intresse för individen bakom. Sedan i tisdags är jag INLPTA Certified NLP Business Practitioner, vilket absolut kvalar in i ligan av långa och krångliga titlar som säkert imponerar på någon. Om jag nu var ute efter att imponera. Men jag är inte ute efter att imponera. Det är jag sällan eller aldrig. Däremot tänkte jag kort beskriva vad NLP (Neurolingvistisk Programmering) är och vad den här certifieringsutbildningen har gett mig utöver ett stiligt diplom och ytterligare en rad i mitt CV.

FullSizeRender

NLP:s ursprung kommer från en undersökning av hur framgångsrika terapeuter gick tillväga med syfte att skapa användbara och praktiska modeller för andra terapeuter. Idag är NLP en uppsättning kraftfulla och enkla förhållningssätt, modeller och tekniker för personlig utveckling och effektiv kommunikation. En utbildning i NLP ger dig en mängd praktiska verktyg för att påverka och utveckla både dig själv och andra.

Jag påbörjade min utbildning hos Coach2Coach hösten 2014 och syftet var framför allt att utvecklas i min yrkesroll som coach och ledare. Sen såg jag förstås även fram emot den personliga utvecklingen och alla nya människor som jag skulle möta. Inte sällan får man vänner för livet under den här typen av utbildning och så blev det även denna gång. Under 17 dagar fördelat över sex moduler under drygt åtta månader har vi lyssnat, praktiserat och reflekterat under handledning av Sveriges kanske allra bästa utbildare Kjell Enhager och Magnus Kull. Det har varit en fröjd att få ta del av deras erfarenhet och fantastiska historier. Vi har bland annat lärt oss hur man skapar välfungerande organisationer, kommunicerar tydligt, hanterar konflikter, leder förändring, skapar motivation och förståelse, hanterar stress. Listan kan göras lång och eftersom kunskap väcker nyfikenhet är jag redan på gång att anmäla mig till nästa nivås utbildning. För vad är väl titeln INLPTA NLP Business Practitioner mot att kunna kalla sig INLPTA NLP Master Practitioner? Ni hör ju själva.

Kategori: , , ,