Gamechanger #1 Tove Nilstun

Tove Nilstun har jobbat tillsammans med mig i drygt ett år och hon har bland annat varit med i Business-boosten som precis som GAMECHANGER utgår ifrån Kravallapa-modellen men coachingen var i grupp istället för individuellt.

Jag passade på att ställa några frågor till henne och ni kan läsa hennes svar här.

Berätta lite kort om ditt företag och vem du är.

Jag är programmerare och systemutvecklare i botten och har med åren utvecklat en passion för informationsmodellering. De senaste 15 åren har jag därför jobbat med att ta fram ett nytt sätt att informationsmodellera och en mjukvara som stöttar det (2013 fick verktyget pris av amerikanska Red Herring som en av de 100 mest innovativa mjukvarorna i världen).

Jag startade mitt företag, The Ontology Way, i höstas för att komma närmare mitt IKIGAI. Det jag bygger nu är ett produktbolag som gör mjukvaror inom hållbarhetsområdet. Den första produkten vi testar på marknaden kallar vi än så länge Climate Footprint och den är designad att hjälpa stora företag beräkna och rapportera sina koldioxidekvivalenta utsläpp.

Om vi tänker att företagsresan har 4 nivåer – STARTA UPP, KOMMA IGÅNG, LEVEL UP och EXPANDERA. Vilken av dessa nivåer skulle du säga att du befinner dig på idag?

Kanske KOMMA IGÅNG? Jag har tagit fram en produkt-pilot som jag just nu verifierar på marknaden. Parallellt har jag jobbat som konsult för att finansiera produktutvecklingen.

Vad har du för ambitioner och drömmar med ditt företagande? Var vill du vara om några år?

Jag har stora planer och siktar på att omsätta himla många miljoner om 10 år. Detta genom att skapa ett produktbolag som säljer hyrlicenser månadsvis. Jag tar fram en första produkt nu, men ser att jag har ett tiotal produkter om 10 år.

Vilka utmaningar stod du inför innan du valde att anlita Hanna som coach?

I min dåvarande tjänst hade jag inte möjlighet att utvecklas i den riktning jag ville. Jag var olycklig och arg och trodde att min utmaning var att lära mig kommunicera bättre, bli en bättre strateg, bli bättre på … ja, allt möjligt.

På vilket sätt har Hanna som coach bidragit till att CHANGE YOUR GAME?

Hanna fick mig att inse att min utmaning inte låg i en massa nya saker jag behövde lära mig, utan i att min omgivning inte tillät mig att växa och inte närde min potential. Hanna var tydlig med att jag behövde ta mig ur det sammanhanget för att rikta om energin som fanns i all ilska och frustration och utnyttja den för att starta och driva något eget framåt. Nu följer jag mina egna drömmar, snarare än dansar efter någon annans och det är jag oerhört nöjd med 🙂

Om du skulle beskriva Hanna som coach med 3 ord vilka blir det då?

Rak. Idé-generator. Driven. Förtroendeingivande. Kunnig. Stöttande (jag inser att det blev fler än tre, men välj du vilka tre som passar bäst)

Vem tror du att GAMECHANGER skulle passa för? 

Jag skulle säga att GAMECHANGER passar för de som passerat bekräftelsebehov-stadiet och på riktigt vill få sparring som ger resultat. Man får nog vara beredd på tuffa ifrågasättanden, men alltid med hjärta och välmening bakom.

Dina bästa tips till företagare som vill något mer med sitt företag och är nyfiken på nästa nivå
  • Få externa perspektiv för att inte fastna i dina egna tankar, utan för att kunna ”tänka utanför boxen”, från en erfaren coach eller annan erfaren verksamhetsbyggare.
  • Ha örat mot marken: vad händer på marknaden? Vad händer i världen? Vilka trender ser du som påverkar din verksamhet och hur kan de inkorporeras i din verksamhet?
  • Gör en IKIGAI (Vad du älskar att göra, vad du är bra på, vad världen behöver och vad världen är villig att betala för).
  • Bli tydlig med vad du siktar på. Antingen genom att sätta upp mål och en strategi för hur målen kan nås eller genom att staka ut en riktning. Är fler än du berörda – kommunicera, kommunicera, kommunicera!

Vill du också bli en GAMECHANGER? Ansökan är öppen till vårens mesta online-program för företagare som vill vidare till nästa nivå. Läs mer och ansök här.

Hanna Svensson

Jag är prestationsprinsessan som vaknade upp och insåg att livet var mer än att vara duktig flicka. För tillfället har vi tre hundar som bor här hos oss på Ekelunda gård där jag bor med min sambo och vår son Gustav. Utöver det har vi alldeles för många höns, en hyfsad flock med gotlandsfår och sedan sommaren 2019 även två islandshästar till min stora förtjusning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp

Gamechanger

Inte som andra online-program för företagare.
Nu spränger vi taket?

Prenumerera på nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter, få exklusiva erbjudanden och mer.

Gamechanger #5

Strax före semestern avslutade jag Gamechanger som var ett individuellt

Business Coaching

Som business coach hjälper jag företagare genom att inspirera, stötta och utmana. Tillsammans ser vi till att du når mesta möjliga resultat med minsta möjliga ansträngning så att du som företagare även får utrymme att leva.

Prenumerera på nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter, få exklusiva erbjudanden och mer.