Do or do not. There is no try.

do_or_do_not_there_is_no_try_yoga

Världsberömda ord från en världsberömd figur. Nu är jag inget Star Wars-fan direkt, men Yoda har sagt många kloka saker som är värda att ta till sig. Han har så rätt i sitt ”Do or do not. There is no try”. Det är nämligen så att när vi använder ordet ”försöka” sätter vi krokben för oss själva genom att det undermedvetna får uppfattningen att det är här inte är så viktigt. Uppgiften läggs alltså omedvetet i den lågprioriterade högen och väljs eller glöms därefter bort till förmån för andra viktigare sysslor. Genom att byta ut det lilla ordet ”försöka” mot ”vara” eller ”göra” ökar du dina chanser att lyckas.

Om det däremot är så att du medvetet använder ordet ”försöka” i situationer du egentligen vill undvika, så handlar det om vita lögner. T ex ”Jag ska försöka hinna med att ringa det där samtalet imorgon.” när det i själva verket handlar om att du inte vill ringa det där samtalet av någon anledning. Då kanske det är bättre att faktiskt överväga att säga som det är även om det känns läskigt eller obekvämt. För kom ihåg att nyckeln till att leva ut sin fulla potential ligger i att våga vara sårbar.

Fundera på en situation där du använder ordet ”försöka”. Byt sedan ut ordet och var lite nyfiken på om du upplever någon förändring. Det kanske känns annorlunda på en gång?

Hanna Svensson

Jag är prestationsprinsessan som vaknade upp och insåg att livet var mer än att vara duktig flicka. För tillfället har vi tre hundar som bor här hos oss på Ekelunda gård där jag bor med min sambo och vår son Gustav. Utöver det har vi alldeles för många höns, en hyfsad flock med gotlandsfår och sedan sommaren 2019 även två islandshästar till min stora förtjusning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp

Gamechanger

Inte som andra online-program för företagare.
Nu spränger vi taket?

Prenumerera på nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter, få exklusiva erbjudanden och mer.

Gamechanger #5

Strax före semestern avslutade jag Gamechanger som var ett individuellt

Business Coaching

Som business coach hjälper jag företagare genom att inspirera, stötta och utmana. Tillsammans ser vi till att du når mesta möjliga resultat med minsta möjliga ansträngning så att du som företagare även får utrymme att leva.

Prenumerera på nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter, få exklusiva erbjudanden och mer.