fbpx

Do or do not. There is no try.

Publicerat utav

do_or_do_not_there_is_no_try_yoga

Världsberömda ord från en världsberömd figur. Nu är jag inget Star Wars-fan direkt, men Yoda har sagt många kloka saker som är värda att ta till sig. Han har så rätt i sitt “Do or do not. There is no try”. Det är nämligen så att när vi använder ordet “försöka” sätter vi krokben för oss själva genom att det undermedvetna får uppfattningen att det är här inte är så viktigt. Uppgiften läggs alltså omedvetet i den lågprioriterade högen och väljs eller glöms därefter bort till förmån för andra viktigare sysslor. Genom att byta ut det lilla ordet “försöka” mot “vara” eller “göra” ökar du dina chanser att lyckas.

Om det däremot är så att du medvetet använder ordet “försöka” i situationer du egentligen vill undvika, så handlar det om vita lögner. T ex “Jag ska försöka hinna med att ringa det där samtalet imorgon.” när det i själva verket handlar om att du inte vill ringa det där samtalet av någon anledning. Då kanske det är bättre att faktiskt överväga att säga som det är även om det känns läskigt eller obekvämt. För kom ihåg att nyckeln till att leva ut sin fulla potential ligger i att våga vara sårbar.

Fundera på en situation där du använder ordet “försöka”. Byt sedan ut ordet och var lite nyfiken på om du upplever någon förändring. Det kanske känns annorlunda på en gång?

Kategori: ,