Är det dags att BARA VARA?

Forskning visar att tid för att bara vara är livsnödvändigt för oss människor och ändå är det många som sällan eller aldrig ger sig själv den tiden. Vi är ständigt på språng och jagar oss själva med alla måsten och borden. Det har blivit en norm att vara upptagen och våra att göra-listor är ofta så långa att de aldrig tar slut. Kanske är det dags för dig eller ditt företag att ge er själva utrymmet att BARA VARA på nästa kick off eller konferens? Eller som ett annorlunda sätt att arbeta med er strategiska affärsutveckling på ett naturligt vis?

Vad är BARA VARA-dagen?

BARA VARA-DAGEN är ett koncept framtaget i samarbete mellan Kravallapa och Källarbacken där vi erbjuder möjligheten för människor, att i samklang med naturen, sakta ner på tempot, fylla på med energi och rå om sig själv lite extra. 

Hur går det till?

BARA VARA-dagen inleder vi med en gemensam frukost i den rogivande miljön med sjöar, skogar och ängar med betande får och hästar. Därefter ger vi oss ut i naturen för att prova på skogsbad. Skogsbad är ett slags träning i medveten närvaro i naturen och har alltså inget att göra med att bli blöt. Därefter följer en lunch helt i tystnad vid en öppen eld där dina egna tankar och känslor får utrymme att flöda fritt.

Efter lunch är det dags att starta upp hjärnkontoret igen för en kreativ eftermiddag där vi går igenom några olika verktyg som kan hjälpa oss till mer balans och harmoni i livet och även provar en del av dem praktiskt.

Som avrundning på dagen samlas vi för att dela tankar och reflektioner som kommit upp för att sedan avsluta med en guidad meditation under vajande trädkronor ackompanjerade av vindens sus och fåglarnas kvittrande.

För vem?

BARA VARA-dagen riktar sig till mindre grupper som vill ge sig själv möjligheten att varva ner och rå om sig själva lite extra. Delen efter lunch är möjlig att skräddarsy efter era unika behov. BARA VARA-dagen lämpar sig därför väl för både teambuilding och kick off eller som utbildning i självledarskap, stresshantering och personlig utveckling. 

Vad kostar det?

Kontakta hanna@kravallapa.se för offert.

Värt att notera är att det finns möjlighet att få 50% av kostnaden per deltagare subventionerad av försäkringskassan för individer där BARA VARA-dagen används för att förebygga ohälsa på arbetsplatsen. 

Kontakta oss för att boka eller om du vill veta mer

Sagt om BARA VARA-dagen

"Jag gillade de tysta skogbads-promenaderna där jag kunde hämta mitt lugn i min egen takt samt den teoretiska delen av dagen som konkretiserade och gav mig verktyg för att påverka mitt välmående."

"Oavsett utgångsläget med vardag, personlighet, utmaningar, möjligheter och livssituation tror jag att alla deltagare landar i nya insikter och i ett välbehagligt lugn."

"Jag tycker att det var en riktigt fin dag! Jag lärde mig nya saker: om skogsbad, om att boklöv avger hälsosamma eteriska oljor om man smular dem mellan fingrarna, om att mossa växer på norrsidan i en lövskog och om tallriksmodellen för hjärnan bland annat."

"Den långsamma och kontemplativa vandringen i skogen tyckte jag särskilt mycket om."